Τηλεφωνικές παραγγελίες  +30 2310 282781

Περούκες, Τρέσες, Extensions DigiBeauty

Blog

Περούκες: Απαντήσεις σε Συχνές ερωτήσεις

Για τις Περούκες υπάρχουν συχνά πολλές απορίες και ερωτήσεις. Σε αυτό το άρθρο  συγκεντρώσαμε τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι πελάτισσές μας.

Τι περούκα να αγοράσω;

Για να επιλέξετε τη σωστή περούκα για εσάς θα πρέπει να γνωρίζετε τα παρακάτω:

1) Για πιο λόγο χρειάζεστε την περούκα

2) Πόσο συχνά θα τη φοράτε

3) Πόσα χρήματα επιθυμείτε να διαθέσετε

Για πιο λόγο να χρησιμοποιήσω Περούκα;

Οι συχνότεροι λόγοι που χρησιμοποιείται η Περούκα είναι:

1) Μόνιμη ή προσωρινή απώλεια μαλλιών από δερματικές παθήσεις (π.χ. αλωπεκία)

2) Προσωρινή απώλεια μαλλιών από χημειοθεραπείες

3) Προσωρινή ή μόνιμη απώλεια μαλλιών από ατυχήματα ή χειρουργικές επεμβάσεις

4) Επαγγελματικοί λόγοι (ηθοποιοί, snowwoman, τραγούδι κλπ)

5) Χρήση περούκας ως αξεσουάρ μόδας. Η κατάλληλη περούκα μπορεί να συμπληρώσει ένα φόρεμα και να αναδείξει το σύνολο της εμφάνισης.

6) Καθημερινή χρήση για πρακτικούς λόγους. Υπάρχουν γυναίκες που προτιμούν τη γρήγορη λύση της περούκας για να είναι καθημερινά χτενισμένες.

Για απώλεια μαλλιών από ασθένεια έχετε δικαίωμα να επιδοτηθείτε από το ασφαλιστικό σας ταμείο. Διαβάστε λεπτομέρειες για τις Ιατρικές Περούκες και τα δικαιολογητικά ΕΟΠΥΥ εδώ

Στυλ (κούρεμα) περούκας που μου ταιριάζει

Το στυλ (κούρεμα) της περούκας που θα επιλέξετε εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου σας.

Στρόγγυλο πρόσωπο: Προτιμήστε περούκες με στυλ / κούρεμα που είναι στενότερα στο πλάι και πιο ογκώδη στην κορυφή. Το μέτωπο μπορεί να είναι «άδειο» ή να έχει κάποιες αφέλειες στο πλάι. Για καλύτερο αποτέλεσμα το κούρεμα μπορεί να έχει έντονες «μύτες».

Μακρόστενο πρόσωπο: Προτιμήστε περούκες με κοντά κουρέματα επειδή οι περούκες με μακριά μαλλιά θα κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται ακόμη πιο μακρόστενο.  Επίσης, προτιμήστε περούκες με φράντζα ή αφέλειες οι οποίες κάνουν το πρόσωπό σας λιγότερο μακρόστενο και το κολακεύουν.

Οβάλ πρόσωπο: Σε αυτό το σχήμα προσώπου ταιριάζουν σχεδόν όλα τα στυλ – κουρέματα.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Πιγούνι μακρόστενο και μέτωπο φαρδύ. Προτιμήστε περούκες με κουρέματα χωρίς φράντζα. Επίσης προτιμήστε περούκες με μήκος των μαλλιών τουλάχιστο μέχρι του ώμους και χτένισμα προς τα έξω.

Τετράγωνο πρόσωπο: Πιγούνι τετράγωνο και μέτωπο τετράγωνο. Αποφύγετε περούκες με στυλ κουρέματος καρέ και γενικότερα κούρεμα σε ένα μήκος, όπως και φράντζες χωρίς αφέλειες.  Αν σας αρέσει το κοντό στυλ προτιμείστε κάτι φιλαριστό . Τα μαλλιά θα πρέπει να πλαισιώνουν το πρόσωπο. Μπορούμε να κάνουμε το πρόσωπο να δείχνει πιο μακρύ ειδικά αν δώσουμε όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού.

Πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι: μικρό πιγούνι, στενό μέτωπο και φαρδιά ζυγωματικά. Προτιμήστε περούκες με κούρεμα λιγότερο γεμάτο στα πλάγια και περισσότερο γεμάτο γύρω από το πιγούνι. Αποφύγετε τον όγκο στο πάνω μέρος.

Πρόσωπο σε σχήμα αχλάδι: λεπτό μέτωπο, φαρδιά ζυγωματικά και σαγόνι. Προτιμήστε περούκα με κούρεμα που έχει όγκο στην κορυφή. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται τα φαρδιά ζυγωματικά και το σαγόνι.

Πόσο συχνά μπορώ να φορώ την Περούκα μου;

1) Υπάρχουν Περούκες που μπορείτε να τις φοράτε συνεχώς (24 ώρες) για 4 - 6 εβδομάδες. Τοποθετούνται με ειδική αυτοκόλλητη ταινία σε ξυρισμένο κεφάλι. Είναι πολύ σταθερές και μπορείτε να τρέξετε, χορέψετε κλπ χωρίς να σκέφτεστε μη σας «φύγει» η περούκα. Οι περούκες αυτές λούζονται και χτενίζονται κανονικά όπως τα κανονικά μαλλιά. Μετά από τις 4 – 6 εβδομάδες αφαιρείτε την Περούκα για να την περιποιηθείτε και την επανατοποθετείτε.

2) Υπάρχουν Περούκες που μπορείτε να τις φοράτε και να τις βγάζετε όταν θέλετε πολύ εύκολα. Η τοποθέτηση είναι πολύ απλή (σα να φοράτε ένα σκούφο). Σταθεροποιούνται στο κεφάλι με ειδική ταινία σύσφιξης στο πίσω μέρος ή και με τη χρήση κλιπς που κουμπώνουν στα μαλλιά σας. Αυτές οι Περούκες τοποθετούνται και σε ξυρισμένο κεφάλι και σε κεφάλι με μαλλιά.

Πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσω για την αγορά μιας Περούκας;

Οι τιμές στις Περούκες διαμορφώνονται από τους παρακάτω παράγοντες:

1) Την ποιότητας της τρίχας. Οι περούκες με φυσική τρίχα είναι πιο ακριβές από τις περούκες με συνθετική τρίχα.

2) Το συνολικό μήκος της περούκας. Οι πιο μακριές περούκες είναι πιο ακριβές από τις κοντές περούκες.

3) Την πυκνότητα της περούκας, δηλαδή την ποσότητα μαλλιών που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί.

4) Το εσωτερικό μέρος της περούκας. Είναι η βάση που είναι περασμένες οι τρίχες της περούκας. Χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά όπως σιλικόνη, δαντέλα, μαλακό ύφασμα, απλή βάση κλπ

5) Τον τρόπο κατασκευής. Οι χειροποίητες περούκες είναι πιο ακριβές από τις περούκες που κατασκευάζονται με μηχανές.

6) Το στυλ της περούκας. Οι περούκες που είναι κουρεμένες σε συγκεκριμένο στυλ που παραπέμπει σε αναγνωρίσιμους ηθοποιούς, τραγουδιστές κλπ είναι πιο ακριβές.

Βάσει των παραπάνω παραγόντων μία περούκα μπορεί να κοστίζει από 50 ευρώ μέχρι 1500 ευρώ ή και περισσότερο.

Διαφορά φυσικής και συνθετικής περούκας

Οι περούκες που έχουν φυσική τρίχα είναι σαν τα κανονικά μαλλιά. Μπορούν να βαφούν και να χτενιστούν όπως και τα κανονικά μαλλιά (ίσια, μπούκλες, σγουρά κλπ). Μπορείτε δηλαδή να αγοράσετε μία ξανθιά περούκα και να κάνετε ανταύγειες. Μπορείτε επίσης μία φορά να τη φοράτε σε στυλ ίσιο, την άλλη φορά με μπούκλες κλπ. Η φυσική περούκα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (με τη σωστή περιποίηση) Επίσης μία φυσική περούκα μπορεί να κουρευτεί στο στυλ που εσείς επιθυμείτε. Δείτε δικές μας δουλειές με βαφές και χτένισμα περουκών εδώ

Οι περούκες που έχουν συνθετική τρίχα είναι πιο οικονομικές και χρειάζονται λιγότερη συντήρηση. Δεν βάφονται και δεν αλλάζει το στυλ χτενίσματος. Αν λοιπόν η περούκα είναι σε ίσιο στυλ δεν μπορείτε να κάνετε μπούκλες. Ακόμη και μετά το λούσιμο διατηρεί το αρχικό της στυλ. Γι αυτό το λόγο οι συνθετικές περούκες διατίθενται σε συγκεκριμένα στυλ (ίσιες ή με μπούκλες ή σγουρές κλπ). 

Δείτε όλες τις Περούκες εδώ

Ποιες είναι οι διαφορές στο εσωτερικό μέρος (βάση) των περουκών;

Οι πιο συχνές βάσεις περουκών είναι οι παρακάτω:

1) Απλή βάση: Πάνω σε αυτή τη βάση ράβονται με ειδική μηχανή οι τρίχες της περούκας. Στο πίσω μέρος της βάσης υπάρχει ένα κορδόνι ρύθμισης που μπορείτε να σφίξετε για να εφαρμόσει καλύτερα η περούκα στο κεφάλι σας. Οι περούκες με αυτή τη βάση είναι για όλα τα μεγέθη κεφαλιών (one size). Είναι οι πιο οικονομικές βάσεις περούκας και αυτές τις βάσεις έχουν συνήθως φυσκές και συνθετικές περούκες.  

 

 

 

 

 

 

2) Monotop -Monofilament : Στο μπροστά μέρος (από μέτωπο έως κορυφή) η βάση αυτή έχει μία διάτρητη δαντέλα στην οποία είναι περασμένες οι τρίχες μία – μία. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι τρίχες φαίνονται σα να βγαίνουν από το κεφάλι σας και επίσης μπορείτε να τις χτενίσετε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Η υπόλοιπη βάση (στο πίσω και πλάι μέρος) είναι σαν την απλή βάση. Οι περούκες που έχουν monotop βάση είναι πιο ακριβές γιατί είναι μερικώς χειροποίητες. Βάση monotop μπορούν να έχουν και οι περούκες με φυσική τρίχα και οι περούκες με συνθετική τρίχα. 

 

 

 

 

 

 

3) Front lace: Στο μπροστά μέρος η βάση αυτή έχει μία διάτρητη δαντέλα στην οποία είναι περασμένες οι τρίχες μία – μία. Η δαντέλα συνεχίζει μετά τα μαλλιά και δίνει τη δυνατότητα να την κόψει η κάθε πελάτισσα στο ύψος της δικής της γραμμής μετώπου. Το πλεονέκτημα είναι ότι το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό και μπορείτε να χτενίσετε τις τρίχες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Η εφαρμογή γίνεται με ειδική αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως. Η υπόλοιπη βάση (πίσω και πλάι) είναι απλή. Οι περούκες με βάση front lace είναι επίσης μερικώς χειροποίητες. Βάση front lace μπορούν να έχουν και οι περούκες με φυσική τρίχα και οι περούκες με συνθετική τρίχα. Η υπόλοιπη βάση (πίσω και πλάι) μπορεί να είναι απλή βάση ή βάση με μαλακό ύφασμα. 

 

 

 

 

4) Full lace: Η διαφορά της με τη Front lace είναι ότι έχει παντού αυτή τη διάτρητη δαντέλα (και όχι μόνο στο μπροστά μέρος). Το πλεονέκτημα είναι ότι το αποτέλεσμα δείχνει απόλυτα φυσικό σε όλο το κεφάλι γιατί οι τρίχες δείχνουν να βγαίνουν από το τριχωτό της κεφαλής. Αν έχετε ξυρισμένο κεφάλι μπορεί να φανεί και το δέρμα του κεφαλιού σας στις χωρίστρες που θα κάνετε και έτσι το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό. Οι περούκες με βάση full lace είναι πλήρως χειροποίητες και για αυτό είναι και ακριβές. 

5) Mono-parts: υπάρχει μόνο ένα σημείο με χειροποίητο πλέξιμο σε τούλι που δημιουργεί μια χωρίστρα, με την ψευδαίσθηση του δέρματος Mono-crown: τα μαλλιά είναι πλεγμένα τρίχα τρίχα σε τούλι μόνο στην κορυφή της περούκας.

DigiBeauty
comments powered by Disqus