Τηλεφωνικές παραγγελίες  +30 2310 282781

Περούκες, Τρέσες, Extensions DigiBeauty

Blog

Τρέσες μαλλιών: τι πρέπει να ξέρετε για αγορά, τοποθέτηση, περιποίηση, βαφές

Σε αυτό το άρθρο μας απαντούμε στις πιο συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε από πελάτισσες για τις τρέσες μαλλιών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΕΣΑ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Η τρέσα είναι ένα πρόσθετο κομμάτι μαλλιών που τοποθετείται στο κεφάλι της πελάτισσας και αυξάνει το μήκος και την πυκνότητα των μαλλιών της.

ΠΟΣΕΣ ΤΡΕΣΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;

Αυτό εξαρτάται από το πόσο μακριά και πυκνά είναι τα δικά σας μαλλιά και πόσο πλούσιο αποτέλεσμα θέλετε να πετύχετε. Μπορείτε να τοποθετήσετε από ένα μέχρι και έξι κομμάτια τρέσας στο κεφάλι σας. Αυτό που συνηθίζεται είναι η τοποθέτηση τριών τρεσών (μία πάνω από τα αυτιά, μία ανάμεσα από τα αυτιά και μία στο ύψος του αυχένα) που μπορεί να συμπληρωθεί και με μικρές τρέσες στα πλαϊνά μέρη του κεφαλιού.

ΠΟΣΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΣΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ;

Το μήκος θα το αποφασίσετε ανάλογα με το ύψος σας και το που θέλετε να φθάνουν τα μαλλιά σας. Αν έχετε ένα κανονικό ύψος και θέλετε να φθάνουν τα μαλλιά σας περίπου στο στήθος μια τρέσα με μήκος 45 εκ είναι μια χαρά. Αν θέλετε να φτάνουν κάτω από το στήθος θα  πρέπει να επιλέξετε τρέσα με 50+ εκ μήκος κλπ. Ένας σίγουρος τρόπος για να αποφασίσετε το μήκος της τρέσας είναι να μετρήσετε με μια μεζούρα από το ύψος των αυτιών σας μέχρι εκεί που θέλετε να φτάνει το τέλος της τρέσας. 

Για το πλάτος πρέπει να γνωρίζετε ότι μία τρέσα με πλάτος 28 εκ καλύπτει από κρόταφο σε κρόταφο, μία τρέσα με πλάτος 18 - 22 εκατοστά καλύπτει το σημείο ανάμεσα από τα αυτιά και μία τρέσα με πλάτος 11 – 15 εκατοστά καλύπτει το σημείο του αυχένα.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας  «Οδηγός Μήκους – Πλάτους – Πυκνότητας για αγορά Τρέσας»

ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΦΥΣΙΚΗ ή ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΤΡΕΣΑ;

Το πλεονέκτημα των φυσικών τρεσών είναι ότι μπορείτε να κάνετε όποιο χτένισμα θέλετε (ίσια, μπούκλα κλπ) και επίσης ότι μπορούν να βαφούν για να ταιριάξουν απόλυτα με το χρώμα των μαλλιών σας (για θέματα βαφών εξηγούμε περισσότερα παρακάτω). οι φυσικές τρέσες μπορούν να τοποθετηθούν μόνιμα στο κεφάλι σας ή να είναι με κλιπς που «κουμπώνουν» στα μαλλιά σας (τις τοποθετείτε  – αφαιρείτε μόνη σας όποτε θέλετε)  

Το πλεονέκτημα των συνθετικών τρεσών είναι ότι είναι πολύ οικονομικές αλλά δεν μπορείτε να κάνετε όποιο χτένισμα θέλετε και δεν βάφονται. Οι συνθετικές τρέσες έχουν ήδη κάποιο στυλ (ίσιες ή μπούκλα) και τις ταιριάζετε με το στυλ των μαλλιών σας. Οι συνθετικές τρέσες είναι με κλιπς που «κουμπώνουν» στα μαλλιά σας και δεν συνιστάται η μόνιμη τοποθέτηση.

Αν θέλετε να φορέσετε τρέσα περιστασιακά και θέλετε να διαθέσετε λίγα χρήματα η επιλογή της συνθετική τρέσας είναι καλή για εσάς. Αν θέλετε να φοράτε τρέσα κάθε μέρα θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά φυσικής τρέσας

Δείτε τρέσες Φυσικές σε διάφορα στυλ και διαστάσεις εδώ

Δείτε τρέσες Συνθετικές σε διάφορα στυλ και διαστάσεις εδώ

Υπάρχουν πολλές ποιότητες σε Φυσικές τρέσες;

Η ποιότητα σε μια φυσική τρέσα εξαρτάται από τη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας των τριχών από το εργοστάσιο κατασκευής.

Στη διαδικασία συλλογής των τριχών παίζει ρόλο αν η τρέσα είναι από ένα δότη ή πολλούς δότες (κάθε δότης έχει διαφορετική ποιότητα τρίχας). Μια τρέσα λοιπόν που αποτελείται από τρίχες ενός δότη με καλή ποιότητα μαλλιών είναι καλύτερη από μία τρέσα που αποτελείται από πολλούς δότες με διάφορες ποιότητες μαλλιών (Σημείωση: δότης είναι η γυναίκα που έδωσε τα μαλλιά  της). Από ένα δότη είναι η ποιότητα Luxury Elegance Hair (δείτε λεπτομέρειες εδώ) Επίσης στη διαδικασία συλλογής παίζει ρόλο αν πριν κατασκευαστεί η τρέσα οι τρίχες τοποθετήθηκαν όλες με την ίδια φορά (ρίζα – άκρη) ή όχι. Αν τοποθετήθηκαν όλες οι τρίχες με την ίδια φορά η ποιότητα ονομάζεται REMY και έχει το καλό ότι μπερδεύεται πιο δύσκολα από την ποιότητα Νο – ΡΕΜΥ στην οποία δεν έχουν την ίδια κατεύθυνση όλες οι τρίχες.

Στη διαδικασία της επεξεργασίας παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι τα φάρμακα που χρησιμοποιεί κάθε εργοστάσιο για την απολύμανση των τριχών ή τη διαδικασία που εφαρμόζει για το βάψιμο ή styling των τρεσών. Όσο πιο επεξεργασμένη είναι η τρίχα τόσο περισσότερο κινδυνεύει από αφυδάτωση και μειώνεται η διάρκεια ζωής της. Αυτός είναι ο λόγος που τα πολύ ανοιχτά χρώματα (ξανθό λευκό και silver) χρειάζονται περισσότερη προσοχή σε βαφές και styling από ότι τα πιο σκούρα χρώματα.

Ανάλογα λοιπόν με τη συλλογή και επεξεργασία οι φυσικές τρέσες κατατάσσονται σε ποιότητες με διαφορετικές τιμές. Όλες οι ποιότητες φυσικών τρεσών μπορούν να χτενιστούν όπως θέλετε (ίσια, μπούκλα κλπ) και να βαφούν. Η διαφορά μεταξύ τους είναι στο πόσο απαλή και μεταξένια υφή έχει η τρίχα τους όταν την αγγίζετε.

Δείτε τις ποιότητες (1 Α, 3 Α, 5 Α, Luxury Elegance) που διαθέτουμε εδώ

ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΕΣΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Οι τρέσες μαλλιών μπορούν να τοποθετηθούν μόνιμα στο κεφάλι σας (τις φοράτε μέρα – νύχτα) ή με κλιπς που «κουμπώνουν» στις ρίζες των μαλλιών σας (τις τοποθετείται – αφαιρείται μόνη σας όποτε θέλετε).

Το πλεονέκτημα της μόνιμης τοποθέτησης είναι ότι έχετε όλο το 24ωρο όμορφα και μακριά μαλλιά χωρίς να χρειάζεται να βάζετε – βγάζετε την τρέσα με κλιπς. Το μειονέκτημα είναι ότι η τρέσα θα «φθαρεί» πιο γρήγορα (ακριβώς γιατί τη φοράτε συνέχεια).

Το πλεονέκτημα της τρέσας με κλιπς είναι ότι είναι οικονομικότερη (δεν έχει έξοδα τοποθέτησης ή επανατοποθέτησης) αλλά ίσως σας «κουράσει» το «βάλε – βγάλε» της τρέσας.

Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι τις τρέσες με κλιπς να τις επιλέγουν οι γυναίκες που δεν φορούν κάθε μέρα τρέσα και τη μόνιμη τοποθέτηση την επιλέγουν οι γυναίκες που θέλουν την τρέσα τους όλο το 24ωρο.

Οι μέθοδοι της μόνιμης τοποθέτησης είναι οι παρακάτω:

1)Τρέσα ραφτή: Η κομμώτρια κάνει οριζόντια πλεξουδάκια τα δικά σας μαλλιά και πάνω τους ράβει την τρέσα. Είναι η «παλαιότερη» μέθοδος τοποθέτησης τρέσας που εμείς δεν την προτείνουμε γιατί έχει δύο βασικά μειονεκτήματα. Το ένα είναι ότι τα πλεξουδάκια δεν στεγνώνουν εύκολα μετά το λούσιμο και το δεύτερο ότι δεν «αερίζεται» σωστά το κεφάλι. Επίσης στον ύπνο τα πλεξουδάκια (ιδίως αν είναι «χοντρά») θα σας ενοχλήσουν.

2)Τοποθέτηση τρέσας με micro rings: είναι η νεότερη μέθοδος κατά την οποία η τρέσα τοποθετείται με ειδικά μικρά δαχτυλίδια (micro rings) χωρίς να χρειάζεται να γίνουν πλεξουδάκια τα δικά σας μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας έχουν τον σωστό αερισμό και δεν κινδυνεύει η υγεία τους. Διαβάστε περισσότερα για αυτή τη μέθοδο στον άρθρο μας  «Τρέσες & Hair Extensions με δαχτυλίδι (micro-rings)»

3)Αυτοκόλλητη Τρέσα: Η αυτοκόλλητη τρέσα είναι μία εύκολη μέθοδος για να αποκτήσετε μακριά και πλούσια μαλλιά. Είναι μία μέθοδος μόνιμης τοποθέτησης που προτιμούν πολλές γυναίκες γιατί έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

1) Νιώθεις τα πρόσθετα μαλλιά ανάλαφρα πάνω σου

2) Μπορούν να τοποθετηθούν πιο κοντά στη ρίζα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο

3) Έχουν πολύ φυσικό αποτέλεσμα και δεν φαίνεται ότι φοράτε extensions. Ακόμα και με την αφή το αποτέλεσμα είναι καλύτερο από άλλες μεθόδους γιατί δεν θα αισθανθείτε στο χέρι σας ούτε μεταλλικά κλιπς, ούτε κάποιο άλλο «ξένο» σώμα. Διαβάστε περισσότερα για αυτή τη μέθοδο στον άρθρο μας «Τρέσα αυτοκόλλητη για μακριά και πλούσια μαλλιά»

Η τοποθέτηση με κλιπς: τα κλιπς «κουμπώνουν» πάνω στις ρίζες των μαλλιών σας. Πριν την τοποθέτηση κρεπάρετε τα μαλλιά σας με μια χτένα στα σημεία που θα βάλετε τα κλιπς.

Στη συνέχεια ανοίξτε (ξεκουμπώστε) το κλιπ, τοποθετήστε πολύ κοντά στη ρίζα των μαλλιών σας (εκεί που κρεπάρατε) και κλείστε (κουμπώστε) το κλιπ. Προσέξτε να μη «πιάσετε» μεγάλη ποσότητα μαλλιών μέσα στο κλιπ γιατί δεν θα μπορεί να κλείσει. Δείτε video τοποθέτησης τρέσας με κλιπς εδώ

ΠΩΣ ΝΑ ΛΟΥΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΣΑ ΜΟΥ;

Λούσιμο

Πριν λούσετε την τρέσα σας είναι καλύτερα να τη χτενίσετε για να ξεμπερδευτούν οι τρίχες. Χρησιμοποιήστε ειδική βούρτσα που ξεμπερδεύει χωρίς να «σπάει» τις τρίχες. Δείτε πως είναι αυτές οι βούρτσες εδώ

Αν είναι αρκετά μπερδεμένη η τρέσα σας είναι καλό πριν την ξεμπερδέψετε να την ψεκάσετε με ένα μίγμα conditioner και νερού (αποφύγετε τον ψεκασμό στα σημεία τοποθέτησης ή στις ραφές της τρέσας)

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά. Βάλτε το σαμπουάν στα χέρια σας (όχι πάνω στην τρέσα), κάνετε αφρό και στη συνέχεια λούστε την τρέσα με κάθετες κινήσεις (όχι κυκλικές) για να μη την μπερδέψετε. Μη τρίβετε την τρέσα και μη κάνετε κινήσεις μασάζ.

Ρίξτε πολύ νερό για να ξεβγαλθεί καλά η τρέσα κάνοντας πάντα κάθετες κινήσεις (από πάνω προς τα κάτω). Δεν πρέπει να μείνουν υπολείμματα του σαμπουάν πάνω στην τρέσα. Χρησιμοποιήστε conditioner για βαμμένα μαλλιά.   Είναι καλό να χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες μαλλιών, σιλικόνη,  μετάξι για μαλλιά. Χτενίστε και πάλι με την ειδική βούρτσα και αφήστε την τρέσα να στεγνώσει φυσικά πάνω σε μία πετσέτα. Αν χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για να στεγνώσετε την τρέσα προσέξτε να μη μπερδέψετε τα μαλλιά. Δείτε video για το λούσιμο - περιποίηση εδώ

Χτένισμα – Styling

Πριν χρησιμοποιήσετε εργαλεία με θερμότητα για styling ψεκάστε την τρέσα με ειδικό anti-heat spray για να προστατέψτε την τρίχα. Μη χρησιμοποιείται θερμοκρασίες πάνω από 200 βαθμούς στο styling. Η υπερβολική χρήση υψηλών θερμοκρασιών για styling θα αφυδατώσει γρήγορα την τρέσα σας με αποτέλεσμα στη συνέχεια να μπερδεύεται και να «μαδάει» εύκολα.

ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΨΩ ΤΗΝ ΤΡΕΣΑ ΜΟΥ;

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε

Μπορεί να βαφεί μόνο η τρέσα που είναι από φυσική τρίχα. Τρέσα συνθετική δεν μπορεί να «πιάσει» βαφή.

Κάντε πρώτα μια δοκιμή (τεστ)

Πάντα να δοκιμάζετε πρώτα. Ξεχωρίστε μια τούφα από τα δικά σας μαλλιά και μια τούφα από την τρέσα που αγοράσατε. Βάψτε τις δύο τούφες με το ίδιο χρώμα βαφής για να συγκρίνετε το αποτέλεσμα. Να ξέρετε ότι το μίγμα βαφής για την τρέσα χρειάζεται οξυζενέ 10 βαθμών και πιθανώς να αφήσετε τη βαφή μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι στα κανονικά σας μαλλιά. Παρατηρείτε συνεχώς τις δύο τούφες για να προσέξετε πότε θα «έρθουν» στο χρώμα που θέλετε. Μόλις δείτε η τρέσα να έχει το χρώμα που θέλετε ξεπλύνετε αμέσως. Αν έχει πετύχει το τεστ μπορείτε να προχωρήσετε στη βαφή ολόκληρης της τρέσας ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Διαβάστε επίσης το άρθρο μας "Τρέσες μαλλιών και Hair extensions: Πώς να τα διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση"

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ DigiBeauty

Εντός των καταστημάτων μας λειτουργεί χώρος κομμωτηρίου (κανονικό κομμωτήριο με άδεια λειτουργίας) με επαγγελματίες κομμώτριες που μπορείτε να κάνετε όλες τις τεχνικές εργασίες (τοποθέτηση, αφαίρεση, βαφή, φλασάκια, κούρεμα, χτένισμα κλπ).

Επίσης, στα καταστήματά μας μπορείτε να φέρετε τις τρέσες σας για οτιδήποτε χρειαστείτε (βαφή, περιποίηση, αναδόμηση, χτένισμα, επιδιόρθωση, προσθήκη μαλλιού κλπ).

Δείτε φωτογραφίες με δουλειές μας στο "Χτενίσματα & Εφαρμογές"

Δείτε διευθύνσεις, χάρτη, τηλέφωνα, ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μας εδώ

Δείτε όλα τα προϊόντα μας και στο e-shop μας www.digibeauty.eu

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Πατήστε παρακάτω στο "Κοινοποιήστε" για να το μοιραστείτε με τις φίλες σας

Στο παρακάτω video εξηγούμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ τα πρόσθετα μαλλιών (Τρέσες, Extensions, Αλογοουρές, Φράντζες, Ποστίς για αραίωση, Περούκες, Ιατρικές Περούκες κλπ), ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ (μόνιμα ή με clips), ΠΩΣ να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς προϊόν, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε για την περιποίηση.

  •  

DigiBeauty
comments powered by Disqus