Τηλεφωνικές παραγγελίες  +30 2310 282781

Περούκες, Τρέσες, Extensions DigiBeauty

Blog

Τρέσες μαλλιών και Hair extensions: Πώς να τα διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση

Όλες οι φυσικές τρίχες που βρίσκονται στο κεφάλι μας ή στις φυσικές τρέσες ή τουφάκια extensions που αγοράζουμε έχουν την ίδια δομή και διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους. Οι τρίχες στις τρέσες και τουφάκια extensions είναι πιο «ευάλωτες» γιατί έχουν κοπεί από τη ρίζα που τις «έτρεφε». Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για όλες τις φυσικές τρίχες είναι το μπέρδεμα και το «σπάσιμο». Η κυριότερη αιτία και για τα δύο είναι η ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ και αποδυνάμωση της τρίχας.

Πριν όμως προχωρήσουμε στο τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε αυτούς τους κινδύνους  ας βάλουμε μία φυσική τρίχα στο μικροσκόπιο για να δούμε από τι αποτελείται. Κάθε τρίχα αποτελείται από ισχυρή δομική πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη. Αυτό είναι το ίδιο είδος πρωτεΐνης που συνθέτει τα νύχια και το εξωτερικό στρώμα του δέρματος. 

 (πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση)

Κάθε τρίχα αποτελείται από τρία στρώματα:

1. Το εσωτερικό στρώμα ή μυελός (που υπάρχει μόνο σε μεγάλες παχιές τρίχες).

2. Το μεσαίο στρώμα που είναι γνωστό ως φλοιός. Από το φλοιό εξαρτάται η δύναμη, το χρώμα και η υφή των μαλλιών.

3. Το εξωτερικό στρώμα είναι γνωστό ως «επιδερμίδα» ή «λέπια». Η επιδερμίδα είναι λεπτή και άχρωμη και λειτουργεί ως ο προστάτης του φλοιού.

Όλες οι τεχνικές εργασίες (όπως οι βαφές, το ντεκαπάζ, η περμανάντ κλπ) ανοίγουν και διαπερνούν την «επιδερμίδα» για να φτάσουν στο φλοιό με αποτέλεσμα να αποδυναμώνουν την τρίχα και να την αφήνουν χωρίς προστασία. Επίσης όλες οι εργασίες styling με υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν επίσης την «επιδερμίδα» της τρίχας.

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει όταν «καίγονται» τα μαλλιά σας από το ντεκαπάζ είναι ότι η κομμώτριά σας άφησε το ντεκαπάζ περισσότερο χρόνο στα μαλλιά σας από το χρόνο που αντέχατε με αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως η επιδερμίδα αλλά και ο φλοιός της τρίχας σας (διαλύεται ο φλοιός και μαζί και η τρίχα) Αυτό που συμβαίνει όταν κάνετε συχνές και απανωτές βαφές είναι ότι καταστρέφεται η «επιδερμίδα» της τρίχας και τα «λέπια» μένουν ανοιχτά με αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να είναι ξηρά και να μπερδεύονται εύκολα. Αυτό που συμβαίνει επίσης με τη χρήση υψηλών θερμοκρασιών είναι να αφήσουν τα «λέπια» της τρίχας ανοιχτά με αποτέλεσμα την αφυδάτωση και το μπέρδεμα. Αποτέλεσμα αφυδάτωσης τριχών μπορούμε να έχουμε και από τους παρακάτω παράγοντες: 1) Έκθεση των μαλλιών στον καυτό καλοκαιρινό ήλιο χωρίς προστατευτικό spay και καπέλο. 2) Παραμονή του θαλασσινού νερού ή του χλωρίου της πισίνας στα μαλλιά μας για πολύ ώρα (για αυτό πρέπει αμέσως  μόλις βγούμε από τη θάλασσα ή πισίνα να ψάξουμε το κοντινότερο ντουζ). Επίσης τα μαλλιά πρέπει να είναι μαζεμένα και όχι "ελεύθερα" στη θάλασσα. Για την προστασία από τον ήλιο και θάλασσα διαβάστε περισσότερα εδώ  3) Οποιαδήποτε αιτία ή περιβάλλον μπορεί να «ξηράνει» τα μαλλιά μας. Για παράδειγμα αν εργαζόμαστε σε κουζίνα εστιατορίου, σε club που «επιτρέπεται» το κάπνισμα, αν οδηγούμε μηχανάκι χωρίς κράνος και τα μαλλιά μας "ανεμίζουν", αν είμαστε αθλήτριες (ειδικά κολύμβησης) κλπ 4) Συχνές βαφές, χρήση ντεκαπάζ, χρήση ισχυρών λακ και gel, styling με υψηλές θερμοκρασίες χωρίς προστατευτικό σπρέι. 5) Αν δεν ασχολούμαστε με τα μαλλιά μας για να τα περιποιηθούμε με ειδικά προϊόντα και δεν ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης και περιποίησης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κάθε φορά που «σπάμε» το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα (επιδερμίδα) για να «επέμβουμε» στο φλοιό «ρισκάρουμε» τη δύναμη και υφή των μαλλιών μας.

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ:

1) Προσοχή στο Κομμωτήριο: Στα κομμωτήρια της εταιρείας μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούμε προϊόντα περιποίησης που έχουμε δοκιμάσει (μεταξύ πολλών που κυκλοφορούν στο εμπόριο) και έχουμε διαπιστώσει ότι είναι κατάλληλα για πρόσθετα μαλλιών. Επίσης οι κομμωτές και κομμώτριές μας είναι πολύ έμπειρες σε όλες τις τεχνικές εργασίες γιατί κάθε μέρα ασχολούνται με πρόσθετα μαλλιών. Αν χρειαστεί να επισκεφθείτε άλλο κομμωτήριο (εκτός από τα δικά μας) φρονίστε να μη χρησιμοποιεί φθηνά "χύμα" προϊόντα (σαμπουάν, conditioner κλπ), ζητήστε να χρησιμοποιήσει anti-heat spray (προστατευτικό σπρέι από τη θερμότητα) στα μαλλιά σας πριν ξεκινήσει το styling με εργαλεία θερμότητας. Για βαφές τρεσών και extensions ζητήστε απαραίτητα να κάνει πρώτα τεστ βαφής σε μία άκρη (οι τρέσες και extensions μπορεί να αντιδράσουν διαφορετικά στις βαφές από τα μαλλιά σας) Ρωτήστε αν έχουν εμπειρία σε πρόσθετα μαλλιών και σε οτιδήποτε κάνετε ζητήστε στην αρχή να γίνει δοκιμή - τεστ και μόνο αν σας αρέσει προχωρήστε σε εφαρμογή σε όλο το μαλλί (έτσι θα γλυτώσετε τα πρόσθετα μαλλιά σας από πιθανή καταστροφή). Δυστυχώς η περιποίηση και τεχνικές εργασίες για τα πρόσθετα μαλλιών δεν διδάσκονται στις σχολές κομμωτικής, πολλοί κομμωτές και κομμώτριες νομίζουν ότι τα πρόσθετα μαλλιών "αντιδρούν" όπως και τα κανονικά μαλλιά και επίσης σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν φθηνά "χύμα" προϊόντα που μπορεί να μη "πειράξουν" τα κανονικά σας μαλλιά αλλά θα αφυδατώσουν τα πρόσθετα μαλλιά. 

2) Προσοχή στο Σπίτι: Χρησιμοποιείτε και στο σπίτι anti-heat spray πριν το styling με υψηλές θερμοκρασίες Ξεμπερδεύετε καθημερινά τα μαλλιά σας το βράδυ πριν τον ύπνο και μαζέψτε τα σε μία χαλαρή κοτσίδα για να μη μπερδευτούν στον ύπνο. Χρησιμοποιείστε ειδική βούρτσα που ξεμπερδεύει τα μαλλιά χωρίς να τα «σπάει» - δείτε τέτοιες βούρτσες εδώ  Προσέξτε να λούζετε τις τρέσες και extensions με απαλές κάθετες κινήσεις χωρίς να τα «τρίβετε» ή να τα μπερδεύετε. Χρησιμοποιείστε  προϊόντα ενυδατικά. Δείτε αναλυτικά video για το πως να λούζετε - χτενίζετε - περιποιήστε τις τρέσες σας εδώ Για οτιδήποτε παρατηρήσετε απευθυνθείτε άμεσα σε ένα από τα κομμωτήριά μας 

3) Προσοχή στις καθημερινές δραστηριότητες: Αν είστε αθλήτρια, χορεύτρια, οδηγείτε μηχανάκι, βρίσκεστε σε περιβάλλον με ισχυρούς ανέμους κλπ φροτνίστε να έχετε τα μαλλιά σας μαζεμένα για να μην "ανεμίζουν". Να γνωρίζετε ότι οι καθημερινές δραστηριότητες επηρεάζουν πολύ το χρονικό διάστημα που θα χαρείτε τα πρόσθετα μαλλιών. Αν έχετε έντονη καθημερινή δραστηριότητα προτιμήστε τρέσες με κλιπς (που βάζετε και βγάζετε μόνη σας) και όχι μόνιμη τοποθέτηση. 

4) Κάνετε συχνά έλεγχο της κατάστασης των τρεσών & extensions σας Στις δικές μας πελάτισσες προτείνουμε να μας επισκέπτονται 3-4 φορές το μήνα για να ελέγχουμε την κατάσταση των τρεσών & extensions. Με αυτόν τον τρόπο προλαβαίνουμε οποιοδήποτε κίνδυνο έγκαιρα.  

Εντός των καταστημάτων μας λειτουργεί χώρος κομμωτηρίου (με άδεια λειτουργίας σύμφωνα με όλες τις διατάξεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και επαγγελματίες κομμώτριες) και παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες για τούφες extensions (τοποθέτηση, αφαίρεση, βαφή, ανταύγειες, χτένισμα, περιποίηση, αναδόμηση κλπ)

Μπορείτε να αγοράσετε τα προϊόντα μας από τα καταστήματά μας ή το e-shop μας

Δήλωση περιορισμού ευθύνης:

Η εταιρεία μας είναι υπεύθυνη να σας παραδώσει το προϊόν σε άριστη κατάσταση και επίσης να αναλάβει την ευθύνη της αποκατάστασης οποιασδήποτε ζημιάς έχει γίνει σε τεχνική εργασία εντός των καταστημάτων της. Η εταιρεία μας ΔΕΝ είναι υπεύθυνη για βλάβη που θα υποστεί το προϊόν από τεχνικές εργασίες που θα γίνουν σε άλλο κομμωτήριο ή για ζημιά που θα προκύψει από δική σας κακή χρήση του προϊόντος. Αλλαγές ή επιστροφές σε χρησιμοποιημένα προϊόντα δεν γίνονται δεκτές.

Στο παρακάτω video εξηγούμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ τα πρόσθετα μαλλιών (Τρέσες, Extensions, Αλογοουρές, Φράντζες, Ποστίς για αραίωση, Περούκες, Ιατρικές Περούκες κλπ), ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ (μόνιμα ή με clips), ΠΩΣ να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς προϊόν, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε για την περιποίηση.

  •  

DigiBeauty
comments powered by Disqus